Faʻafitauli ma fofo e faigofie ona tupu i le faʻagasologa o le SMC

Faʻafitauli ma fofo e faigofie ona tupu i le faʻagasologa o le SMC

O fa'afitauli e ono tula'i mai i le fa'agasologa o le SMC o le: ma'i ma fa'apupulaina totonu i luga o le oloa;warpage ma deformation o le oloa;ta'e i totonu o le oloa pe a mae'a se vaitaimi, ma se vaega alava fa'aalia o le oloa.O mafuaʻaga o faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma faiga faʻaumatia e faʻapea:

 

1. Fa'afu'a i luga po'o fa'apupula i totonu o le oloa
O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave atonu o le mea o loʻo i totonu o le susu ma mea faʻafefe i totonu o mea e maualuga tele;o le vevela vevela e maualuga tele pe maualalo tele;e le lava le mamafa ma o le taimi taofi e puupuu tele;o le faʻavevelaina o mea e le tutusa.O le fofo o le pulea lelei lea o mea o loʻo i totonu o mea, faʻafetaui lelei le vevela, ma pulea lelei le mamafa ma le taimi o le taofi.Faʻaleleia le masini faʻamafanafana ina ia faʻamafanafana tutusa mea.
2. Deformation oloa ma warpage
O lenei fa'alavelave e ono mafua mai i le le atoatoa o le fa'amaloloina o le FRP/SMC, maualalo le vevela ma le le lava o le taimi e taofi ai;le mafiafia le tutusa o le oloa, e mafua ai le fa'aitiitiga le tutusa.
O le fofo o le pulea lelei o le vevela faʻamalolo ma le taimi e taofi ai;filifili le mea faʻapipiʻi ma sina faʻaititia;i lalo o le tulaga o le ausia o manaʻoga o le oloa, o le fausaga o le oloa e suia talafeagai ina ia faia le mafiafia o le oloa e pei o le toniga e mafai pe sologa lelei suiga.
3. Ta'eta'e
O lenei fa'alavelave e tele lava ina tupu i oloa ma mea fa'aofi.Atonu o le mafuaaga.O le fausaga o mea faʻapipiʻi i totonu o le oloa e le talafeagai;o le numera o faʻaofi e tele naua;o le auala demoulding e le talafeagai, ma o le mafiafia o vaega taitasi o le oloa e matua ese lava.O le fofo o le suia lea o le fausaga o le oloa i lalo o tulaga faʻatagaina, ma o le faʻaofiina e tatau ona fetaui ma manaʻoga o le faʻailoga;fuafua tatau le faiga demoulding ina ia mautinoa le averesi malosi ejection.
4. O le oloa o loʻo i lalo o le mamafa, le leai o se kelu i le lotoifale
O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave atonu e le lava le mamafa;tele le suavai o mea ma le le lava o le fafagaina;maualuga tele le vevela, ina ia faʻamaʻaʻaina le vaega o mea faʻapipiʻi vave.
O le fofo o le pulea lelei o le vevela, mamafa ma le taimi lolomi;fa'amautinoa le lava o meafaitino ma ia leai se utiuti o meafaitino.

5. oloa pipii limu
O nisi taimi o le oloa e pipii i le limu ma e le faigofie ona faʻamalolo, lea e matua faʻaleagaina ai foliga o le oloa.O le mafuaʻaga atonu o loʻo misi le sui faʻamalolo i totonu o mea;e leʻi faʻamamāina le faʻamaʻi ma ua galo le sui faʻamalolo;ua faaleagaina le pito i luga o le limu.O le fofo o le pulea lelei lea o le lelei o meafaitino, faʻaogaina ma le faʻaeteete, ma toe faʻaleleia mea leaga i le taimi e ausia ai le maeʻa manaʻomia.
6. O le pito otaota o le oloa e mafiafia tele
O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave atonu o se mamanu le talafeagai;tele naua mea fa'aopoopo, ma isi. O le fofo o le faia lea o se mamanu talafeagai;pulea lelei le aofaʻi o meaʻai.
7. Ole tele ole oloa e le fa'amaonia
O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave atonu o le lelei o meafaitino e le fetaui ma manaʻoga;e le mamafa le fafagaina;ua masaesae le limu;e le saʻo le tele o le mamanu mamanu, ma isi. O le fofo o le pulea lelei lea o le lelei o meafaitino ma fafaga saʻo mea.E tatau ona sa'o le lapo'a o le mamanu o le limu.E le tatau ona fa'aogaina ni mea fa'aleaga.
O faʻafitauli o oloa i le taimi o le faʻaogaina o le faʻagasologa e le gata i luga.I le faagasologa o le gaosiga, aotele le poto masani, faʻaleleia atili, ma faʻaleleia le lelei.

 

 


Taimi meli: Me-05-2021